Skip to main content
06 – 41 64 26 84
|

Unieke kwaliteit mineraalverven

KEIM

Natuurlijke grondstoffen vormen de basis voor de unieke kwaliteit van de KEIM mineraalverven: vloeibaar kalisilicaat als bindmiddel, dat in structurele opbouw en hardheid gelijk is aan bergkristal, minerale vulstoffen en anorganische kleurpigmenten.    

Verstening

Het principe van de silicaat verftechniek berust op een verkeiming van de mineraalverf met de ondergrond. Er ontstaat een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met de verfdrager (pleisterwerk, beton, baksteen, natuursteen e.d) De doorsnede van een pleisterlaag toont dit versteningsproces, ook bekend als “verkiezelen” aan de hand van aangekleurd KEIM fixatief (vloeibaar kalisilicaat).  

Waterdamp doorlaatbaarheid

De hoge waterdampdoorlaatbaarheid van de silicaat- verven garandeert dat de vochtigheid in de ondergrond ongehinderd naar buiten verdampen kan. Er kunnen derhalve geen vochtconcentraties ontstaan tussen verflaag en ondergrond, die kunnen leiden tot afbladderen en scheurvorming. De ondergrond blijft gezond. Het ademend vermogen van de ondergrond blijft volledig gehandhaafd. 

Geen schimmel of bacteriën

Door de zuiver anorganische opbouw van de KEIM silicaatverven samen met de hoge waterdamp doorlaatbaarheid wordt de vorming van condens vermeden en tegelijkertijd de groei van schimmels en bacteriën verhinderd. Deze eigenschap vormt een garantie voor een schone en hygiënische verflaag, alsmede een voorwaarde voor gezonde condities in met KEIM behandelde ruimtes.

Onbrandbaar

Zelfs in een lasvlam branden KEIM mineraalverven niet! In tegenstelling tot de dispersie- of siliconenhars emulsie- verven. Dat betekent, dat in het geval van brand de verflagen niet branden waardoor geen giftige gassen/uitstoot ontstaat.  

Milieuvriendelijk

KEIM mineraalverven zijn milieutechnisch gezien probleemloos. Zij bestaan uit minerale stoffen uit het aardrijk. Daartoe behoren bijv. Kwarts, veldspaar en minerale kleurpigmenten. Het vloeibare kalisilicaat dient als bindmiddel. KEIM verven vormen een milieuvriendelijke techniek, zowel in fabricage als in verwerking (dus ook onschadelijk voor bewerkers en verwerkers) en in het milieu, m.a.w. geen milieu belastende componenten zoals oplosmiddelen. Het oplosmiddel van KEIM mineraalverven is water. KEIM verven zijn reukloos en volledig ademend, de belangrijkste voorwaarden voor gezond bouwen en wonen.  


Meer info over Keim

Top