Skip to main content
06 – 41 64 26 84
|

BINNEN EN BUITEN

SCHILDERWERK

Het schilderen van uw woning of gebouw is ons vak. Schildersbedrijf Zutphen heeft de afgelopen jaren al veel panden mogen schilderen.  Dankzij de brede kennis en jarenlange ervaring in het schildersvak kan Schildersbedrijf Zutphen u goed adviseren.
Wilt u uw woning (nog) beter beschermen tegen weersinvloeden? Schildersbedrijf Zutphen adviseert u graag over de soorten verf, de kleurtoepassingen en mileuaspecten.

  • Ambachtelijk schilderwerk

  • Persoonlijk advies

  • Jarenlange ervaring

  • VCA gecertificeerd


Schildersbedrijf Zutphen, Chris Althoff

BESCHERM UW HOUTWERK

BUITENSCHILDERWERK

Ons klimaat zorgt ervoor dat het buitenschilderwerk van uw woning flink wat te verduren krijgt. Dat ziet u terug in scheurtjes, blaasjes, verkleurde delen en houtrot. Goed en kwalitatief buitenschilderwerk is daarom onmisbaar voor iedere woning. Het beschermt en zorgt voor een langere levensduur van uw houtwerk.

Om uw woning goed te onderhouden is het verstandig het onderhoudsschilderwerk van uw woning regelmatig door een vakman te laten beoordelen. Met name beschadigingen, blaasjes, loszittende verf en houtrot zijn een teken dat uw woning aan een schilderbeurt toe is. Vertoont het schilderwerk van uw woning gebreken, wacht dan niet te lang om een buitenschilder in te schakelen. Schildersbedrijf Zutphen schildert de hele buitenkant van uw woning. Van deuren en kozijnen, tot buitenmuren, schuur, schutting en dakkapel.


TOE AAN EEN NIEUW KLEURTJE?

BINNENSCHILDERWERK

Bent u toe aan een frisse look van uw huiskamer, kantoor of een andere ruimte? Wat uw reden ook is, wij zorgen ervoor dat uw binnenschilderwerk er weer prachtig uitziet.

Binnenschilderwerk heeft een belangrijke beschermende functie voor uw woning. Het is voor het buitenschilderwerk van belang dat het binnenschilderwerk en het kitwerk in goede conditie zijn. De verf en kit aan de binnenzijde van uw woning beschermen tegen vocht, slijtage en schimmels. Het wordt vaak onderschat hoeveel vocht er binnenshuis aanwezig is en van invloed is op muren en inventaris.

Bij het koken en douchen ontstaat waterdamp. Maar dit komt ook van condens bij koude ramen en muren en het gebruik van uw verwarming. Dankzij een beschermende verflaag trekt deze damp niet in het materiaal

Schildersbedrijf Zutphen, Chris Althoff

Schildersbedrijf Zutphen, Chris Althoff

9% i.p.v. 21% BTW

BTW REGELING

Per 15 september 2009 is de lage BTW-regeling voor schilder- en stukadoorwerken verbeterd. U betaalt het lage BTW-tarief van 9% voor schilder- en stukadoorwerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar. Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is.

Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.

Met ingang van 1 januari 2000 is het BTW-tarief op schilderwerk voor de hele particuliere markt verlaagd van 21% naar 9%. Dit nieuwe, lagere tarief geldt alleen voor huur- en koopwoningen ouder dan 2 jaar.

Woningen jonger dan 2 jaar en gebouwen met een andere bestemming dan die van woning vallen dus niet onder deze maatregel. Voor deze gebouwen moet over schilderwerk het hoge BTW-tarief worden berekend. Het voordeel voor huurders/bezitters van een huis ouder dan 2 jaar is dus groot.


Heeft u vragen of wilt u meer info? Stel ze gerust, vul het formulier in of neem contact met ons op.